Blog

hoirines-brizoles-me-saltsa-apo-piperies-kai-kouskous

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης


Υλικά

  • 800 – 1.000 γρ. κόντρα μπριζόλες χοιρινές, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 2,5 – 3 εκ.
  • 4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
  • 1 μικρή, ξερή καυτερή πιπερίτσα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 2 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Στην αρχή, το κρέας θα κολλήσει, αλλά, μόλις ψηθεί για 2 λεπτά, θα ξεκολλήσει. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά (αν βάλουμε) και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Μοιράζουμε το κρέας με τη σάλτσα στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή με κουσκούς.

Μερίδες 4 ~ Προετοιμασία 10′ ~ Μαγείρεμα 20′

Πηγή : gastronomos.gr

Comments

Comments are closed.