Blog

35F89079-DAF6-439D-83E7-3C12B1A30CB1

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά


υλικΑ

  • 2 φιλέτα σφυρίδας
  • 4 ντοματίνια
  • λίγη κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • ½ φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λαδόκολλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο. Τοποθετούμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού, με τη ράχη να ακουμπάει στη λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, ισομοιράζουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καππαρόφυλλα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκι, γυρίζοντας τα πλαϊνά κάτω από το ψάρι. Η ένωση της λαδόκολλας να μείνει από πάνω ώστε να μην τρέξουν τα υγρά του φαγητού. Τοποθετούμε τα πακέτα σε λαμαρίνα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή πατάτα βραστή.
Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί έναν γευστικό, υγιεινό και γρήγορο τρόπο προκειμένου να προσλάβετε ω3 λιπαρά. Παράλληλα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο, ενώ τα λαχανικά και τα μυρωδικά ενισχύουν το πιάτο όχι μόνο σε γεύση, αλλά και σε βιταμίνες & αντιοξειδωτικά συστατικά.
Πηγή: argiro.gr

Comments

Comments are closed.