Blog

2014_008b

Σιτάρι με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα


Υλικά

  • 1 κούπα σιτάρι
  • 3 κούπες νερό
  • μισό κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1-2 κουτ. μέλι
  • ξηρούς καρπούς
  • αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

Βάλτε το σιτάρι με το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε με το καπάκι κλειστό για μια ώρα και 10 λεπτά περίπου. Το περισσότερο νερό θα απορροφηθεί και το σιτάρι θα έχει βράσει al dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα μπρίκι ρίξτε 1-2 κουταλιές μέλι και ζεστάνετέ το σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί και ρευστοποιηθεί, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατέψτε. Σερβίρετε το σιτάρι με 2 κουταλιές γιαούρτι και το ζεστό μείγμα με το μέλι.

Αν νηστεύετε, αφαιρέστε το γιαούρτι και προσθέστε επιπλέον φρέσκα φρούτα, όπως μήλο, πορτοκάλι ή σπόρια ροδιού. Η ποσότητα αυτή του σιταριού φτάνει για περισσότερες από 3 μερίδες. Διατηρήστε το στο ψυγείο για 3-4 μέρες και χρησιμοποιήστε το και τις επόμενες μέρες, όχι μόνο στο πρωινό, αλλά και στις σαλάτες ή στις σούπες σας.

πηγή: breadandtea.com

Comments

Comments are closed.