Blog

recipe_main_akis-petretzikis-ouzomezedes-mpakaliarokeftedes

Μπακαλιαροκροκέτες


Υλικά

  • 500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμένος
  • 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
  • Προσθέτουμε τελευταία στιγμή το ψάρι και το ασπράδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ,πλάθουμε μπαλάκια διαμέτρου 5εκ.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ριχνουμε λαδι και το ζεσταίνουμε για να τηγανίσουμε τις κροκέτες.Ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε.Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Comments

Comments are closed.