Blog

recipe_main_Makaronada_me_pesto_avocado

Μακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο


Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβοκάντο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κάσιους καβουρδισμένα
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ξύσμα και χυμό από 1 lime
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 γρ. κάσιους
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Στο μούλτι βάζουμε τη σάρκα από το αβοκάντο, το σκόρδο, τα κάσιους, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το ξύσμα και τον χυμό από το lime, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παράλληλα προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε κατευθείαν στο μπολ με την πέστο και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί μπορούμε να βάλουμε μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, κάσιους, πιπέρι και  ελαιόλαδο

Μερίδες 2 ~ χρόνος εκτέλεσης 5′ ~ χρόνος ψησίματος 8′

πηγή: akispetretzikis.com

Comments

Comments are closed.