Blog

recipe_main_akis-petretzikis-kroketes-laxanikwn-quinoa-site-healthy

Κροκέτες λαχανικών με κινόα


Υλικά

Για τη σως τυριού

  • 225 γρ. τυρί κρέμα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις κροκέτες

  • 120 γρ. κινόα
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 3 κολοκύθια
  • ηλιέλαιο
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. βρώμη
  • 1 αυγό μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τη σως τυριού

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις κροκέτες μας.

Για τις κροκέτες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε  μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει βάζουμε την κινόα να βράσει για 12-14 λεπτά.
  • Παράλληλα κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και βάζουμε να βράσει στην κατσαρόλα με την κινόα τα τελευταία 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, στραγγίζουμε την κινόα και τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
  • Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη τα καρότα και τα κολοκύθια και τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκύθια.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά μας.
  • Βγάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε στο μπολ με την κινόα.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη βρώμη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα ταψί 30×40 βάζουμε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε κροκέτες με μια γεμάτη κουταλιά την φορά ή πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με τη σως τυριού.

Μερίδες 10-12 ~ Χρόνος ψησίματος 40′

πηγή: akispetretzikis.com

 

 

 

 

 

Comments

Comments are closed.