Blog

kreas

Κρέας κοκκινιστό με μανιτάρια σοτέ


Υλικά :

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • ¼ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • ½ κιλο ασπρομανίταρα
  • 2 μεγάλες φρέσκε ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλια της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα 2 κρεμμύδια και το μοσχάρι. Στη συνέχεια σβήνετε  με το κρασί, προθέτετε το κουτί με τα ντοματάκια, τις φρέσκες ντομάτες, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύετε  καλά. Προσθέτετε  2 ½ -3 ποτήρια νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15 λεπτά , μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και σοτάρετε σε ένα τηγάνι. Προσθέτετε  αλάτι και πιπέρι και όταν είναι έτοιμα τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο.

Για 4 άτομα   Χρόνος προετοιμασίας  :15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος:  1:30

Πηγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου από το βιβλίο Μαγειρική Σκευωρία

 

Comments

Comments are closed.